Підсумок 3 розділу

                                               Підіб'ємо підсумки розділу 3

                                "Алгоритми з повторенням і розгалуженням"
1.Лінійний фрагмент алгоритму(слідування)- це фрагмент алгоритму, усі команди якого обов'язково виконуються, причому кожна тільки по одному разу.
2.Висловлювання- це речення, яке містить твердження про певний об'єкт або про зв'язки між об'єктами. Висловлювання може бути істинним або хибним. Висловлювання вважається істинним, якщо воно відповідає реальній ситуації, і хибним, якщо не відповідає.
3.Умовне висловлювання- це висловлювання виду: "Якщо...,то...". Воно містить два висловлювання. Одне з них міститься після слова якщо(умова), інше- після слова то(висновок).
4.Розгалуження- це фрагмент алгоритму, який містить команду перевірки умови. Під час кожного виконання цього фрагменту деякі його команди будуть виконуватися, причому кожна по одному разу, а деякі- виконуватися не будуть. Це залежить від результату виконання команди перевірки умови.
5.Цикл "Повторити N разів- це фрагмент алгоритму, який містить послідовність команд (тіло циклу), яка виконуватиметься вказану кількість разів.
6.Цикл з передумовою- це фрагмент алгоритму, який містить команду перевірки умови і послідовність команд (тіло циклу), яка виконуватиметься, якщо результат виконання команди перевірки умови істинна, після чого знову виконується команда перевірки умови; якщо результат виконання команди перевірки умови хиба, виконання циклу з передумовою припиняється, після чого виконується перша команда наступного фрагмента алгоритму.
7.Команда циклу з передумовою повторювати поки в Scratch виконується так: виконавець виконує команду перевірки умови; якщо результат виконання цієї команди хиба, то виконавець виконує команди тіла циклу, після чого знову виконує команду перевірки умови; якщо ж результат виконання команди перевірки умови істина, то виконання команд тіла циклу не відбувається і виконавець переходить до виконання першої команди наступного  фрагмента алгоритму.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних