Налагодження проекту

Логічна помилка -це помилка у проекті,що призводить до неочікуваного переривання його виконання або до неправильного результату його виконання.

Тестовий набір вхідних даних-це набір значень вхідних даних,для яких можна заздалегідь визначити правильний результат виконання проекту,після чого порівняти його з результатом виконання проекту для цих значень вхідних даних.

Тестування проекту-це процес пошуку логічних помилок у проекті з використанням тестових наборів вхідних даних.

Коментар-це текст,який ігнорується компілятором і включається до тексту проекту з метою полегшення його розуміння і пошуку логічних помилок.Коментар потрібно взяти у фігурні дужки {},або у круглі дужки із зірочками (* *),або відокремити від коменд двома похилими рисками \\.

Точка зупинки-рядок у проекті,перед виконанням якого виконання проекту призупиняється.

Крок виконання проекту-це виконання команд,записаних в одному рядку проекту.У рядку може бути записано одну команду або кілька.

Для виконання одного кроку проекту потрібно виконати Виконати Переступити або натиснути клавішу F8.

Покрокове виконання проекту можна перервати,натиснувши сполучення клавіш Ctrl+f2,або вибравши кнопку Завершити,або вибравши кнопку Виконати.

Щоб під час покрового виконання проекту стежити за зміненням значень змінних,потрібно імена цих змінних помістити до вікна Список Спостережень.Це можна зробити,використавши вікно Властивості Спостерігання.

Щоб помістити ім*я змінної до вікна Властивості Спостерігання, потрібно натиснути сполучення клавіш Ctrl+F5 або виконати Виконати Додати спостереження.Ім*я змінної потрібно ввести в поле Вираз цього вікна і вибрати кнопку Гаразд.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних