Прапорці. Поле з розкривним списком. Перемикачі.

  Значення властивості Checked прапорців може бути використано в логічному виразі команди розгалужень. Воно дорівнює True, якщо прапорець встановлено,або False, якщо прапорець не встановлено (знято).
   Для розміщення на формі прапорця потрібно двічі клацнути на кнопці TCheckBox на вкладці Standard з компонентами. Якщо на формі розміщено кілька прапорців,то серед них можно встановити один або кілька,не встановлювати жодного або встановити всі.Томі прапорці використовують для того,щоб у ході виконання проекту вибрати або один з можливих варіантів,або кілька,або не вибрати жодного.
   Для опрацювання стану прапорців (встановлено або не встановлено) у проект включають для кожного з них послідовно записані команди розгалужен,які незалежні одна від одної.
  Для того щоб у ході виконання проекту вибрати лише один з можливих варіантів, можна використати поле з розкривним списком. Для розміщення на формі поля з розкривним списком потрібно двічі клайнути на кнопці TComboBox на вкладці Standard з компонентами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних