Комп'ютерні публікації, їх види та структура

  Публікаціями називають процес видання (оприлюднення) певного твору. Виданий (оприлюднений) твір також називають публікацією. Залежно від способу оприлюдення твору, розрізняють друковані публікації та електронні.
  До друкованих публікацій належать книжки, брошури, журнали, газети, бюлетені, буклети, листівки тощо. Електронні публікації - це документи, що розповсюджуються з використанням Інтернету (веб-сайти, електронні листи тощо) або інших електронних засобів: комп'ютерних мереж, електронних носіїв даних (компакт-дисків, флеш-носіїв тощо).
  Настільна видавнича система - це сукупність апаратних і програмних засобів для створення публікацій порівняно невеликих за обсягом і тиражем (накладом).
  Верстка - це процес компонування текстових і графічних об'єктів для створення сторінок видання відповідно до принципів дизайну за технічних вимог.
  Програми, що призначено для створення макетів поліграфічних видань і підготовки їх до друку, називають видавничими системами. До таких програм належать: Adobe InDesign, QuarkXPress, Adobe PageMaket, Microsoft Publisher, Scribus, Page Plus, Avery DesignPro, Publish-It! тощо.
  Для пришвидшення підготовки публікацій до друку у видавничих системах використовують шаблони, що вже мають структуру відповідно до призначення та виду публікації.
  Основою структури публікацій є текстові блоки та блоки графічних об'єктів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Кнопка в Lazarus