Персональне навчальне середовище. Використання хмарних сервісів для зберігання даних

  Для облаштування та ефективної організації своєї навчальної роботи користувач створює персональне навчальне середовище - набір інструментів і сервісів, використання яких забезпечує конкретному користувачу досягнення власних освітніх цілей. Сьогодні користувачі для цих цілей активно використовують хмарні технології - інформаційно-комунікаційні технології, що передбачають віддалене опрацювання та зберігання даних. До хмарних сервісів належать: сховище файлів, онлайн-редактори, сервіси для проведення онлайн-конференцій, розміщення відео, фотографій, конструктори сайтів і блогів тощо.
  Найбільш популярні хмарні середовища сьогодні G-Suite від компанії Google та Office365 від компанії Microsoft.
  Google Диск - це хмарне сховище даних, де користувач може зберігати свої файли та надавати доступ до них іншим користувачам в Інтернеті. На цьому ресурсі можна зберігати текстові документи, фотографії, музику, відео та інші файли - файли тридцяти різних типів.
  До документів на Google Диск можна надавати спільний доступ потрібним користувачам за їх електронними адресами або за посиланням. Можна встановлювати різні рівні доступу - на редагування, коментування чи перегляд. Робота користувачів зі спільним Google-документом відбувається в реальному часі, тобто якщо один з користувачів зміню вміст документа, то всі зміни одразу ж відображаються і у вікні інших користувачів.
  Для зручності користувачів, які працюючи зі своїми файлами і в хмарному середовищі, і на локальному комп'ютері, слід налаштувати на своєму комп'ютері автоматичну синхронізацію даних. Для цього потрібно на своєму комп'ютері встановити спеціальну програму-агент, яка відслідковуватиме в автоматичному режимі файли, які змінились, і за вибору відповідної команди буде змінювати старі версії на більш нові на тих носіях даних, які вкаже користувач. Це процес називається синхронізацією даних.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Кнопка в Lazarus