Абсолютні, відносні й мішані посилання. Встановлення параметрів сторінки. Друкування електронної таблиці

  У формулах можна використовувати різні види посилань на клітинки: відносні (модифікуються під час копіювання формули), абсолютні (не модифікуються під час копіювання формули), мішані (модифікуються частково).
   Для того щоб посилання було абсолютним, потрібно перед номером стовпця та номером рядка ввести символ $. У мішаних посиланнях символ $ вводиться або біля номера стовпця, або біля номера рядка.
   Якщо у формулі для посилання на клітинку використати її ім'я, то під час копіювання цієї формули це посилання модифікуєтися не буде, воно вважається абсолютним.
   Встановлення значень параметрів сторінки електронної таблиці для друку здійснюється на Стрічці елементи керування групи Параметри сторінки на вкладці Розмітка сторінки або на вкладках діалогового вікна Параметри сторінки.
   Для того щоб переглянути, який вигляд матиме електронна таблиця на папері, потрібно перейти до режиму Попередній перегляд, який встановлюється Office→Друк→Попередній перегляд, або в режимі перегляду електронної таблиці Розмітка сторінки, який встановлюється вибором кнопки у Рядку стану.

   Для того щоб надрукувати електронну таблицю, потрібно виконати Office→Друк→Швидкий друк (зі значеннями властивостей сторінки за замочуванням або Office→Друк→Друк.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Кнопка в Lazarus