Безпека в Інтернеті. Безпечні зберігання та видалення даних

  Серед основних загроз використання комп'ютерних мереж для користувачів виділяють: комунікаційні ризики (булінг, кібер-грумінг, ігри в мережі тощо), контентні ризики (повідомлення, що містять сцени насилля, жорстокої поведінки, нецензурну лексику, матеріали для дорослих, пропаганду расової або національної ненависті, алкоголю, тютюну, наркотиків тощо), споживчі ризики (шахрайство, отримання неякісних товарів, викрадення коштів тощо), технічні ризики (результати діяльності шкідливих програм).
  Кожен браузер має систему налаштувань для підвищення рівня безпеки під час роботи в Інтернеті. Як правило, серед цих параметрів є заборона відображати спливаючі вікна, заборона або дозвіл за запитом на встановлення вашого місцезнаходження, на показ різноманітних сповіщень, заборона доступу до мікрофону та веб-камери тощо.
  Сайти, що використовують шифрування даних під час їх передавання, називають захищеними сайтами. В адресному рядку таких сайтів є додавання символу s до назви протоколу https:// та зображення замка.
  Спам- це розсилання повідомлень, найчастіше, рекламного характеру великій кількості користувачів. Спам, як правило, автоматично відстежується поштовими серверами. Якщо користувач хоче позначити отриманий лист як спам, то йому потрібно вибрати кнопку Повідомити про спам або аналогічну, залежно від поштового сервера.
  Створення резервних копій даних і їх відновлення в разі втрати здійснюються відповідними програмами, що входять до складу операційних систем, наприклад Резервне копіювання та відновлення у Windows 10.
 Безпечне видалення даних можливе лише за багаторазового перезаписування даних на носіях. Це можна здійснити з використання спеціальних програм, наприклад CCleaner Free.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних