Векторний графічний редактор

  Векторні графічні зображення створюються в середовищі графічного редактора або шляхом трасування з растрового зображення. Прикладами векторних редакторів, що мають засоби для профейсійної роботи із зображеннями, є Adobe Illustrator, CorelDRAW, Inkscape, LibreOffice Draw.
  Векторний графічний редактор LibreOffice Draw входить до складу офісних програм LibreOffice з відкритим кодом. Draw використовує багатошарову структуру малюнків, має засоби для створення креслень і діаграм, простих об'ємних (3D) фігур, для редагування кривих Безьє.
  У редакторі Draw малювання здійснюється з використанням інструментів панелі Графіка. Значення властивостей об'єктів зображення встановлюються з використанням Бічної панелі вікна редактора.
  Алгоритм побудови зображення з графічних примітивів передбачає попередню розробку моделі та технології створення малюнка, установлення його загальних параметрів, послідовне малювання та встановлення значень властивостей кожного графічного примітива, їх групування та збереження малюнка в одному з обраних форматів графічних файлів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних