Створення, редагування та форматування комп'ютерних публікацій та їх об'єктів

  Процес створення публікації розпочинається з розробки структури та дизайну відповідного типу публікації. Потрібно ознайомитися із шаблонами публікацій даного типу, з'ясувати тематику та перелік питань, які будуть висвітлюватися в публікації, добрати матеріали до публікації: назву, заголовки та тексти статей, ілюстрації до них, елементи оформлення тощо. Далі потрібно перейти до безпосереднього створення публікації за таким алгоритмом:
   1. Запустити програму Publisher.
   2. Вибрати серед видів публікацій той, який планується створити.
   3. Вибрати у списку шаблонів потрібний, оформлення якого відповідає темі публікації.
   4. Вибрати кольорову схему.
   5. Вибрати набір шрифтів.
   6. Унести за потреби зміни або створити новий набір службових відомостей.
   7. Установити кількість сторінок публікації на одному аркуші паперу.
   8. Вибрати кнопку Створити.
  Для внесення змін у текстове поле шаблону потрібно вибрати це поле і ввести новий або встановити попередньо скопійований текст. Якщр текст у полі не поміщається, то маркери редагування стають червоними, поряд з переповненим текстовим полем може з'являтися прямокутник з трьома крапками.
  Уміст статей у ряді публікацій розміщують у кілька стовпців (колонок). Автоматичне продовження тексту в наступних текстових полях статту називають перетіканням тексту.
  Для зв'язування текстових полів потрібно вибрати початкове текстове поле та у групі елементів Зв'язування вкладки Формат тимчасового розділу Знаряддя для текстових полів(див. мал. 7.19) вибрати кнопку Установити зв'язок. Вказівник у вигляді слід підвести до текстового поля, з яким планується встановити зв'язок (курсор повинен набути вигляду нахиленої чашки, з якої виливаються літери), і натиснути ліву кнопку миші. Поле, з яким створюється зв'язок, повинно бути порожнім.
  Для розірвання зв'язку треба вибрати відповідне текстове поле та у групі елементів Зв'язування вкладки Формат тимчасового розділу Знаряддя для текстових полів вибрати кнопку Розрив.
  Редагування та форматування графічних об'єктів у публікаціях Publisher здійснюється майже в такий самий спосіб, як у Word і PowerPoint. Однак є певні властивості:

  • за замовчуванням у Publisher графічні об'кти з файлів уставляються з обтіканням Навколо рамки;
  • для створення попереднього макета публікації місця розташування графічних об'єктів можна позначити з використанням Покажчика місця заповнення для рисунка.
  Для створення нового підпису під  графічним об'єктом потрібно вибрати кнопку Підпис у групі Стилі рисунків вкладки Формат тимчасового розділу Знаряддя для зображень, обрати один з варіантів розміщення підпису та ввести текст.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних