Найважливіше з пункту 2.3 "Історія засобів реалізації інформаційних процесів. Види сучасних комп'ютерів"

   Перші пристрої для проведення обчислень були створені людиною кілька тисячоліть тому. Значний внесок у розвиток обчислювальної техніки зробили Б. Паскаль, Г. Лейбніц, Ч. Беббідж, А. Лавлейс, Г. Холлеріт. Перші електронні обчислювальні машини були створені в 40-50-х рр. ХХ ст. К. Цузе (Z4), Д. В. Атанасовим і К. Беррі (ABC), Г. Ейкеном (Mark-1), групою англійських учених (Colossus), Д. Моучлі та П. Еккертом (ENIAC), колективом радянських учених під керівництвом С. Лебедєва (MEOM).
   В Україні розробили перші в Радянському Союзі комп'ютери. До розробки ЕОМ для різних галузей економіки та для управління військовою технікою залучили десятки підприємств і організацій з різних куточків України. Провідною організацією став Інститут кібернетики Академії наук України під керівництвом В. Глушкова
   Серед комп'ютерів залежно від призначення та швидкості опрацювання виділяють суперкомп'ютери та персональні комп'ютери. Останні поділяються на стаціонарні та мобільні. Стаціонарні комп'ютери поділяють на офісні, домашні, ігрові тощо. А мобільні - на ноутбуки, нетбуки, планшетні ПК, смартфони тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних