Засоби автоматизації створення текстового документа

   У великих багатосторінкових документах у Word 2007 можна створити різні види посилань -спеціальні записи, які вказують на деякі об'єкти того або іншого документа. Посилання призначені для логічного зв'язування одних об'єктів документа з іншими. Під час вибору посилання в документі відбувається перехід на вказаний об'єкт.
   Інструменти, які призначені для створення посилань, знаходяться на вкладці  Посилання . З їх використанням можна створити, наприклад, зміст документа (група Зміст) та предметний покажчик термінів (група Покажчик).
   Для створення документів певних типів у текстовому процесорі Word можна використовувати шаблони - відформатовані певним чином документи-заготовки, які зберігаються в окремих файлах і використовуються як зразок для створення нових документів. Шаблони зберігаються у файлах з розширенням dotx та dotm.
   Для того щоб у текстовому процесорі Word 2007 створити документ на основі шаблону, потрібно виконати Office - Створити - Шаблони - вибрати потрібний шаблон - Створити.
   Текстовий процесор Word 2007 надає користувачу можливість одночасно працювати з кількома відкритими документами. Це дає змогу користувачу переглядати документи, порівнювати їх зміст, вставляти фрагменти одного документа в інший , об*єднувати їх вміст тощо. Для керування відкритими вікнами у програмі існують спеціальні засоби, які розташовані на вкладці Вигляд у групі Вікно.
   Стандартним форматом файлів текстових документів, підготовлених у текстовому процесорі Word 2007, є формат DOCX. Крім того,  Word 2007 забезпечує роботу з документами, збереженими в інших форматах, наприклад RTF, TXT, DOCPDFтощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Кнопка в Lazarus