3.1. Створення та опрацювання в текстовому документі символів, колонок, списків

  Текстовий процесор Word 2007  дає змогу  вводити в текст символи, які  відсутні на клавіатурі. Для цього використовують список таких символів, який відкривається вибором однойменної кнопки на вкладці Вставлення  в групі Символи. Також у текст можна  ввести різноманітні  маленькі малюночки, вибравши для цього спеціальні шрифти MS Outlook, Webdings..Wingdings тощо.
      До прихованих  ( недрукованих) символів належать символи, які вводяться користувачев з клавіатури, але не виводяться на папір під час друкування, і зазвичай, не відображаються  на екрані - пропуск, кінець абзацу, табуляція тощо. Для відображення цих символів у тексті потрібно виконати    Основне       Абзац       Відобразити всі символи.
     Абзаци  тексту можна оформити у вигляді  маркованих, нумерованих  або багаторівневих списків, які використовуються для наочного подання переліку об'єктів. Для цього слід виділити фрагмент тексту з кількох абзаців і в меню кнопокМаркери  чи  Нумерація  вибрати потрібний вид списку.
   Під час редагування списків можна додати нові елементи списку, видалити зайві, впорядкувати за зростанням чи спаданням. Під форматуванням списку розуміють встановлення відступів маркерів від поля, відступів тексту від маркерів, зміну формату номерів та виглядів маркерів, початкового номера списку тощо.
   Також можна розмістити фрагмент тексту в кілька колонок. Для цього слід виділити потрібний текст, виконати    Розмітка сторінок      Параметри сторінок    Колонки    Інші колонки,  встановити у вікні  Колонки  кількість колонок, ширину кожної з них,відстань між окремими колонками, наявність розділювача.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Кнопка в Lazarus