Структура Інтернету. Передавання даних у мережі Інтернет

  Інтернет - це найбільша та найвідоміша з глобальних мереж, яка об'єднує комп'ютери та комп'ютерні мережі на основі набору протоколів TCP/IP.
  Основою структури мережі Інтернет є високошвидкісні канали передавання даних. Передаванням даних цими каналами керують комп'ютери первинних провайдерів послуг Інтернету. До первинних провайдерів приєднуються провайдери наступних рівнів, які забезпечують доступ до каналів Інтернету своїм клієнтам, і так далі.
  До складу набору протоколів TCP/IP включено протоколи, які забезпечують функціонування різних служб Інтернету.
  Адреса ресурсу в мережі, записана з використанням слів або їх скорочень, що розділені крапкою, називається доменним іменем.
  Для того щоб отримати доменне ім'я для власного ресурсу, потрібно звертатися до регіонального регістратора доменних імен. Інколи надати доменне ім'я може інтернет-провайдер.
  Адресу інформаційного ресурсу в мережі називають URL-адресою. URL-адреса має таку структуру:
        Протокол :// доменне ім'я /шлях до файла / ім'я файла
  Для того щоб підключити комп'ютер до Інтернету, слід звернутися до інтернет-провайдерів, які обслуговують населений пункт. При цьому можуть бути запропоновані різні способи підключення: кабельними каналами або каналами бездротового зв'язку. Залежно від типу каналів провайдери запропонують відповідне обладнання.
  До функцій провайдера належать: прокладання каналів передавання даних для своїх клієнтів, установлення та технічне обслуговування обладнання та програмного забезпечення у клієнтів, надання їм доступу до Інтернету та інше.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних