Інструменти пошуку в Інтернеті

  Для отримання релевантних результатів пошуку використовують спеціальні засоби.
  Якщо пошуковим запитом є деяка фраза, то під час звичайного пошуку отримаємо посилання на всі веб-сторінки, у тексті яких трапляються всі або деякі слова цієї фрази. Змінити результат можна, якщо використати певні позначення.
  У пошуковій системі Google можна уточнити пошуковий запит, вибравши країну пошуку, мову веб-сторінок, час розміщення веб-сторінки в Інтернеті, входження слів пошукової фрази. Ще більше конкретизувати пошуковий апарат можна, заповнивши форму на сторінці Розширений пошук.
  Для того щоб зробити більш зручним і релевантним пошук відомостей в Інтернеті, застосовують інші інструменти пошуку. На окремих сайтах створюються добірки посилань на ресурси з визначеної темитики.
  Добірки посилань з різних тем розміщують на сайтах, які називають пошуковими каталогами. Посилання на веб-сайти в пошукових каталогах розподілено за окремими тематичними розділами, які, у свою чергу, поділяються на рубрики. Кожна рубрика містить посилання на веб-ресурси, що супроводжуються їхнім коротким описом.
Інтелектуальні пошукові системи, на відміну від традиційних, призначено для надання користувачу не списку посилань, а відповідей на конкретні запитання. До складу інтелектуальних пошукових систем входять експертні системи - комп'ютерні програми, що оперують фактами та правилами певної предметної області з метою формування рекомендацій користувачем або розв'язання проблем.
  Від пошукових систем імовірно можна отримати більше корисних посилань, але веб-сторінки, посилання на які знайдено в пошукових каталогах, більше відповідатимуть темі користувача, ніж ті, що знайдено пошуковою системою. Вибір засобів пошуку залежить і від даних, які хоче отримати користувач.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних