Сучасні сервіси Інтернету

  Комунікаційні служби Інтернету призначено для спілкування користувачів Інтернету.
  Служби інтерактивного спілкування надають можливість групі користувачів обмінюватися текстовими, відео- або звуковими повідомленнями через Інтернет у реальному часі.
  Телеконференції - обговорення певних тем групами співрозмовників, які знаходяться на значній відстані одне від одного. Відеоконференція передбачає використання засобів передавання відео повідомлень під час спілкування учасників конференції. Конференції,які організують для обміну досвідом, навчання, презентації продукції та іншого, називають вебінарами.
  Довготривалі (постійно діючі) телеконференції, у ході яких співрозмовники надсилають і читають текстові повідомлення у зручний для них час, називають форумами. У структурі форумів визначаються тематичні розділи. У розділах можуть бути виділені підрозділи, які, у свою чергу, містять теми. Користувачі форумів вибирають цікаві для них теми, ознайомлюються з існуючими повідомленнями та можуть залишати свої повідомлення у відповідь на існуючі.
  Соціальні мережі - це служби Інтернету, які надають можливість пошуку друзів і знайомих, забезпечують спілкування, представлення особистостей, розповсюдження ідей, поглядів, розміщення цікавих матеріалів тощо.
  Послуги Інтернету зі створення мережевих спільнот, спільного зберігання аудіо-, відео- та графічних файлів, колективного редагування гіпертекстових та інших документів, називають соціальними сервісами Веб 2.0.
  Геосервіси -це сервіси Веб 2.0, які призначено для знаходження місця на картах земної поверхні, їх опису, приєднання до карт фотографій і відео різних об'єктів, прокладання та оцінювання маршрутів, використовуючи дані, отримані з навколоземних супутників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Практична робота №2 "Конфігурація комп'ютера під потребу"

Вправа 3 "Алгоритм перевірки комп'ютера на наявність шкідливих програм"

Пристрої введення та виведення даних